Liljeholmens titulerar sig världens största tillverkare av stearinljus och är dessutom ett av Sveriges äldsta ännu verksamma företag. Bolaget har idag tillverkning i Oskarshamn, huvudkontor i Malmö, och ett försäljningsbolag i Danmark. Sedan många år har man kört sitt affärssystem Infor M3 on-prem, men nu tar man alltså kliver upp i molnet. Molnlösningen Infor M3 Cloudsuite levereras via Infors uttalade huvudmolnpartner AWS.

– Vi stod i beredskap att uppgradera vår on-premlösning till senaste version, men insåg att med vår begränsade it-avdelning skulle det passa vår organisation bättre att köra M3 i molnet, säger Sofia Lanebäck, ansvarig för varuförsörjning och M3 på Liljeholmens.

– Vi får nu med automatik alla nya uppdateringar och nya funktioner samtidigt som vi behåller användarvänligheten i M3.

Det är Infors partner Meridion som kommer hantera projektet, som startar i januari och ska vara igång på allvar i maj.

– Vi känner att vi nu får en framtidssäkrad plattform där vi också kan koppla till sådant vi saknar idag, som arbetsflöden mellan olika avdelningar och kunna samla dokument kring produktion och kvalitet direkt i respektive delsystem istället för på nätverket. Lite spännande att se vad som redan finns att tillgå i molnlösningen genom att vi nu mer regelbundet får systemet uppdaterat, säger Sofia Lanebäck.

Meridions ansvar blir inte bara att säkerställa övergången till molnet, utan även verifiera av processer och den tekniska migreringen som hanteras av Infor.

– Genom att vi finns lokalt nära Liljeholmens fabrik och har lång erfarenhet av kombinationen Infor M3, Qlik och integrationer kan vi snabbt lösa uppdaterade och nya integrationer via Infor OS som Liljeholmens behöver ha kvar lokalt. Exempelvis mot maskinparken i fabriken och de olika EDI-integrationer som finns mot flera av Liljeholmens kunder, säger Johan Bystedt, vd på Meridion.