IT-Total och Vingåkers kommun har samarbetat sedan många år tillbaka. Men under det senaste året har det satsats på mycket nytt av kommunen och det har också inneburit tre olika projekt.

Det första handlar om wifi-utbyggnad med hjälp av teknik från Aruba, det andra om konfiguration av nya brandväggar från Fortinet och det tredje om inköp och installation av en hyperkonvergerad serverlösning.

– Vi är jättenöjda med både resultatet och samarbetet. Vi har som alltid bjudits på lite överraskningar under projektets gång, men IT-Total har hela tiden varit lösningsorienterade både vad gäller teknik och kostnader, säger Dan Ulf, it-chef på Vingåkers kommun och konstaterar att det hänt mycket som skyndat på utvecklingen.

– Idag förväntar sig alla att det ska gå att koppla upp sig var som helst, när som helst. Helst ska man kunna ta ett Teamsmöte ad hoc där man står. I över 95 procent av fallen fungerar det också perfekt, men så snart det svajar lite så märks det, och hörs. Det är spännande med all ny teknik som kommer, men det gäller att anstränga sig för att hela tiden vara påläst och i fas.

– Jag skulle säga att vi har en extremt öppen och transparent dialog där vi hörs via Teams och mejl flera gånger i veckan. It-teamet på Vingåker är lyhörda. Vi testtrycker olika lösningar som vi tror ska passa dem och ibland blir det ja, ibland nej. Sedan utvärderar vi och utvecklar arbetet tillsammans, säger Mikael Magnuson, som kundansvarig hos IT-Total.