Aktiv IT beskriver sig som experter på it-infrastruktur och drift, men jobbar även med utbildningar för it-tekniker. Bolaget, som startades 2006, har idag 51 medarbetare med kontor i Arvika, Karlstad, Säffle och Årjäng. Men man har även kunder internationellt, och då främst på andra sidan gränsen, och en norsk expansion ingår också i planerna.

– Vi har länge känt att om vi ska komma vidare i storlek så behöver vi ingå i ett större sammanhang. Nu får vi ökade möjligheter och mer muskler för att kunna växa både med nya och befintliga kunder, säger Aktiv IT:s vd Tomas Björn.

– För oss är det en stor fördel att få ta del av en mycket större och bredare portfölj som exempelvis innehåller säkerhetslösningar, Apple-produkter och cloudlösningar. Det behövs eftersom vi verkar på en global marknad med stor konkurrens, säger Peder Björklund, som är vd på norska Aktiv IT.

Aderian Groups expansion har haft en tydligt västlig prägel, med tre förvärv i Göteborg. Och det västliga fortsätter alltså nu. Vd Mia Åslander säger att Aktiv IT passar väl in i det man letar efter, vilket beskrivs som ”lokalt ledande bolag med lång erfarenhet och starka varumärken”.

– Genom det här förvärvet får vi en kompetent partner som kompletterar oss och gör att vi täcker in hela Värmland. I och med etableringen i Norge får vi också tillgång till en ny marknad, säger hon.