Konsultbolaget Absfront skapades 2019 genom att de båda Dynamics 365-inriktade bolagen Absalon och Dynavigate valde att slå sig samman. Från och med idag blir verksamheten en del av konsultkoncernen Combined X.

Combined X har ambitionen att skapa Nordens ledande grupp av specialistbolag inom digitalisering, och den här gången är det alltså inom CRM med Microsoftfokus man köper kunnande. Priset kommer maximalt att uppgå till 38,5 miljoner kronor. Av de pengarna betalas 26 miljoner kontant, 5 miljoner genom nyemitterade aktier och utöver det finns en tilläggsköpeskilling på max 7,5 miljoner som är kopplad till Absfronts finansiella utveckling under 2023.

Absfront har 32 medarbetare i Malmö och Göteborg och omsatte 2022 cirka 35 miljoner kronor och uppges ha god lönsamhet.

– Vi är väldigt glada över att nu välkomna Absfront och alla dess medarbetare till vår familj. Vi är imponerade över bolagets starka tillväxt de senaste åren och det ska bli väldigt kul att bidra med allt vi kan för att bolaget ska fortsätta sin resa mot att bli en marknadsledare i sin nisch, säger Combined X:s vd Jörgen Qwist.

De båda bolagen hittade varandra efter att Absfront jobbat tillsammans med Combined X-bolaget Two i olika kundprojekt.

– Sammangåendet med Combined X är helt rätt tajming i den resa vi står inför där vi delar gemensamma ambitioner framåt. Vi har redan etablerat samarbete med två av bolagen i koncernen där vi levererat lösningar tillsammans på ett bra sätt och tydligt ser att det inom familjen finns en bra och gemensam tillväxtmotor, säger Sebastian Merlöv, vd på Absfront.