Softhouse, som idag har ungefär 300 mjukvarukonsulter, får idag sitt tionde kontor i Sverige genom köpet av det Luleåbaserade konsultbolaget Neava Technologies. Utöver de svenska kontoren har man även ett i Sarajevo.

Neava har ett nära samarbete med Luleå Tekniska Universitet och förvärvet innebär även att Softhouse tar över Neavas 3D-konfigurator Arvue Design Studio, där man kan få en fotorealistisk upplevelse av bostäder i 360ᣞ. I den aktuella programvaran kan exempelvis en bostadsköpare planera sådant som kök och fasadfärg i realtid. Dessutom finns en tilläggsmodul, Yard, där bostadsbyggaren får uppleva sin framtida bostad i den rätta miljön.

– Vi känner varandra sedan länge och vi har en djup respekt för Neavas tekniska kompetens. Vi har blickat mot norr länge där det händer mycket inte minst inom den gröna omställningen. Med förvärvet av Neava kan vi växa med kvalitet i Luleå, säger Tord Olsson grundare och tillförordnad koncernchef på Softhouse.

Neava Technologies kommer vara ett eget dotterbolag till Softhouse, och byter nu namn till Softhouse Neava.

– Softhouse kultur ligger väldigt nära vår egen men Softhouse har en större organisations möjligheter till att dela kunskap och kompetensutveckla i en inbjudande miljö. Med Softhouse kommer också möjligheten att leverera till en större och intressant nationell kundbas så det här blir bra ur många perspektiv för Neava, säger Johan Hedlund, vd på Neava Technologies och ser även fler synergier.

– Arvue Design Studio kommer få nya möjligheter genom samgåendet med Softhouse. Softhouse har förutom sin konsultverksamhet både en acceleratorverksamhet för mjukvaruintensiva produktbolag och en egen designbyrå i Milou.