Efter den upphandling som Västra Götalandsregionen, VGR, genomfört var det Tietoevry som ansågs ha lämnat det mest fördelaktiga anbudet för de kommande fyra åren.

Uppdraget innebär att vara regionens molnleverantör för Servicenow, och enligt Tietoevry kommer kunden ha full kontroll över att data lagras säkert i Sverige. Det ska garanteras med hjälp av konsultbolagets molnlösning Sovereign Cloud, som beskrivs som en säkerhetsklassad molnlösning på svensk mark.

– VGR som stor offentlig samhällsaktör har höga krav på säker datahantering. Vi känner oss trygga med att påbörja ett samarbete med Tietoevry som med deras molnlösning säkerställer att alla våra medarbetares data hanteras i Sverige och att vi lever upp till de högt ställda kraven för datalagring, säger Richard Karlsson på Västra Götalandsregionen.

– Vi är mycket glada att få Västra Götalandsregionens förtroende att tillhandahålla och utveckla deras it-miljö och därmed bidra till den samhällskritiska verksamhet som de ansvarar för. Vi kommer att lägga stort fokus på proaktivitet och innovation och vi tar stolt på oss uppdraget att möjliggöra en säkerhetsklassad molnmiljö som tryggar regionens datasuveränitet, säger Lars-Erik Håkansson, Sverigechef på Tietoevry Connect.