Efter att ha genomfört 42 förvärv under fjolåret inleder Visma nu årets köpresa. Nu är det Tyskland som gäller där man kliver in i två segment.

Det ena bolaget, H&H Datenverarbeitungs- und Beratungsgesellschaft, är en mjukvaruleverantör till kommunala verksamheter. Huvudprodukten Prodoppik är en ERP-lösning inom redovisning, fakturering, budgetering och inhämtning av skatt.

Bolag nummer två, Buchhaltungsbutler, är ett SaaS-bolag som grundades 2015 och vars mjukvara automatiserar redovisning. Kunderna finns främst bland små företag.

– Vi fortsätter vår europeiska tillväxtresa genom att välkomna H&H och Buchhaltungsbutler till Vismafamiljen. Tyskland är en spännande marknad för oss och vi kommer att stötta våra nya bolag för att accelerera deras tillväxt, säger Vismas koncernchef Merete Hverven.

Fokus ligger fortsatt på molnet. Att man satsar tyskt beror delvis på ny lagstiftning i landet, som till exempel Onlinezugangsgesetz, vilken innebär att myndigheterna måste erbjuda sina administrativa tjänster elektroniskt.

– För oss på Visma är det viktigt att vi utvecklar programvara som gör jobbet roligare och samhällen mer effektiva. Vi tror att organisationer som investerar i de senaste digitala verktygen har ett konkurrensmässigt övertag, både på sin marknad och i den tuffa konkurrensen om nya talanger, säger Merete Hverven.