Bostons Dynamics har släppt ett nytt videoklipp på Youtube som visar hur deras robot Atlas nu kan plocka upp och kasta verktyg. Du kan se klippet ovan.

Innehållet i videon är förstås noggrant koordinerat och testat och visar inte på en spontan händelse i en verklig arbetsmiljö.

– Roboten måste tänka på ett objekts egenskaper, dess form, dess massa och medan den hanterar objektet måste den tänka på begränsningana som finns mellan roboten och objektet, de krafter som existerar och den måste ha en kontroll över systemet som kan balansera vad som kan vara konkurrerande mål gällande stabilitet eller själva uppgiften, säger Boston Dynamics Atlas Team Lead, Scott Kuindersma i en bakom kulisserna-video

I videon säger Boston Dynamics att drömmen med en humanoid robot förstås är att den ska kunna göra manövrera sig på samma sätt som en människa och kunna användas exempelvis för saker som tillverkning, fabriksarbete och byggarbete.

Det mer kortsiktiga målet är att göra så en robot kan användas för att plocka upp och flytta objekt framförallt i miljöer som är farliga för människor att vistas i.

Läs också: Robotbonden Mineral blir eget Alphabet-företag