Ett tag var ett x i namnet lika självklart som servrarna i hallarna för datacenterbolagen. Men den trenden verkar ha gjort sitt. Digiplex bytte nyligen namn till Stack Emea, och nu har även Interxion förvandlat x:et till ett ex.

Något särskilt överraskande nytt namn blir det dock inte, snarare ett ganska logiskt och väntat. Efter att bolaget köptes av Digital Realty har nu hela koncernen svidats om och kommer verka under namnet Digital Realty.

Och namnet är inte det enda nya. Digital Realty har också en ny vd för Sverige och Danmark. Pernille Hoffmann tog över vid årsskiftet. Hon efterträder mångårige ledaren Peder Bank, som går i pension. Pernille Hoffmann har under åtta år suttit i den nordiska ledningsgruppen som finanschef.

– Jag är glad över att få ta över vd-rollen och ser fram emot att fortsätta hjälpa våra kunder växa globalt och lokalt. Tre år efter sammanslagningen har vi nu blivit en fullt integrerad del av Digital Realty vilket gör att vi kan erbjuda våra kunder en unik kombination av lokal och global digital närvaro, kommenterar Pernille Hoffman ändringarna i ett pressmeddelande.