Nu bekräftar Spotify uppgifterna om att streamingbolaget kommer att skära ner på personalstyrkan. Vd Daniel Ek skriver i en bloggpost på företagets hemsida att de kommer att reducera personalstyrkan med sex procent.

Spotify hade vid slutet av tredje kvartalet runt 9800 anställda, vilket innebär att den här neddragningen drabbar runt 600 personer.

Daniel Ek skriver i bloggposten att kostnaderna ökat för snabbt i förhållande till intäkterna och att företaget måste effektiviseras i ”en utmanande makromiljö”. Ek skriver vidare att de under de senaste månaderna gjort stora ansträngningar för att hålla kostnaderna tillbaka, men att detta inte räckt.

Nu kommer samtal med de som berörs att äga rum.
Nyhetsbyrån Bloomberg rapporterade tidigare under dagen om streamingstjänstens planer på att skära i kostnaderna genom att dra ner på personalen. Då framkom dock inga uppgifter om hur många det skulle röra sig om.

Nu blir Spotify den senaste i raden av internationella techjättar som genomför neddragningar i personalstyrkan. Förra veckan gick både Microsoft och Googles moderbolag Alphabet ut med att de står i färd med att genomföra betydande sparpaket, och sedan tidigare har såväl Amazon, Meta och Twitter sagt upp personal.