Upphandlingen består av åtta separata avtal som innefattar de sex kommunerna Linköping, Söderköping, Mjölby, Motala, Vadstena och Valdemarsvik samt de två regionerna Östergötland och Jönköpings län.

Innebörden av avtalen är att Dustin ska förse bland annat sjukhus och skolor på de aktuella orterna med hårdvara som exempelvis datorer, bildskärmar och dockningsstationer med tillhörande tjänster. Ett tydligt uppdrag i upphandlingen är också att hjälpa till med återtag av de gamla produkterna.

Sedan ungefär ett och ett halvt år tillbaka har Dustin byggt upp en avdelning för återtag av it-produkter i Växjö, och det är dit kundernas använda utrustning skickas.

– För Dustin är det viktigt att bidra till den cirkulära omställningen av branschen och det är därför viktigt för oss att kunna erbjuda våra kunder återtag av it-produkter och öka antalet produkter som får ett längre liv. Nu är vi tillsammans med kunderna inom avtalet med och driver utvecklingen mot en mer cirkulär it-bransch i regionen, säger Joakim Aspelin, affärsområdeschef för Large Corporate and Public på Dustin i ett pressmeddelande.