Monterro, som investerar i nordisk b2b-mjukvara, gör ännu en investering kort efter att man gav sig in i det restauranginriktade bolaget Caspeco.

Den här gången landar man i Mölndal, där Spark Vision tagit fram digitala sälj- och visualiseringsverktyg för exempelvis kök, badrum och fordon. Planen med investeringen är att växa Spark Vision, både internationellt och med produktutveckling. Monterro gör det här förvärvet görs tillsammans med investmentbolaget JCE.

– Spark Vision har en fantastisk potential att fortsätta sin tillväxtresa. Bolaget har en bra tillväxt under lönsamhet och produkterna är ledande i Norden med mycket nöjda kunder i såväl Central- som Sydeuropa. Vi ser fram emot att få vara med och vidareutveckla bolaget tillsammans med JCE och ledningen, där vi kommer att investera ordentligt i organisationen och produkterna för att starkt expandera verksamheten, säger Martin Henricson, vd på Monterro och blivande styrelseordförande i Spark Vision i ett pressmeddelande

Monterro blir majoritetsägare, och JCE förvärvar en minoritet. Grundarna av bolaget fortsätter i ledningen och blir även de minoritetsägare. Spark Vision grundades 2004 och med huvudkontor i Mölndal. Bland kunderna finns till exempel Ballingslöv, Svedbergs, Gustavsberg, Scania och Stark.

– Vi har haft en bra dialog med Monterro och JCE sedan en tid tillbaka och är väldigt glada över partnerskapet. Med tillgång till kapital och Monterros erfarenhet och kunskap att utveckla programvarubolag får vi möjlighet att under de kommande åren öka takten på vår utveckling och stärka vårt team för att erbjuda ännu bättre service till våra kunder, säger Patrik Larking, medgrundare och vd på Spark Vision i en kommentar.