Och man behövde inte leta särskilt långt bort. Det blir nämligen Johan Karlsson som tar över som vd och koncernchef. Han har varit finanschef på Dustin sedan 2009 och kliver in som vd den 3 april. Nu väntar istället rekrytering av en ny finanschef, något som enligt Dustin startar omedelbart.

d
Johan Karlsson

– Jag ser fram emot att tillsammans med alla fantastiska medarbetare på Dustin fortsätta leverera på vår strategi och utveckla bolaget för att ytterligare stärka vår position på marknaden. Kombinationen av den interna kompetensen och de underliggande marknadstrenderna ger oss rätt förutsättningar för långsiktigt lönsam tillväxt, säger Johan Karlsson om det kommande uppdraget i ett pressmeddelande.

– Johan har lång erfarenhet och gedigen kunskap om Dustin och marknaden bolaget verkar på. Han har tagit stor del i att utveckla Dustins strategi och är med sitt starka ledarskap rätt person att med kontinuitet fortsätta leda bolaget framåt, säger Mia Brunell Livfors, styrelseordförande Dustin i ett uttalande.

Som vi skrivit tidigare väntar ett nytt uppdrag för Thomas Ekman, som vd på Axel Johnson.

– Jag tycker det är väldigt roligt att Johan med sitt starka kommersiella fokus, nyfikenhet och kännedom om bolaget är den som tillsammans med alla medarbetare fortsätter utveckla Dustin, kommenterar han sin efterträdare.