Mjukvaruföretaget Nuiteq från Skellefteå köps upp av sin partner Clear Touch, med huvudkontor i Greenville, South Carolina. Det svenska bolagets mjukvara används främst inom utbildningsväsendet för att främja samarbete med videokonferenser och interaktiva whiteboardtavlor.

Även edtech-bolaget Clear Touch har stort fokus på klassrum, där bolagets interaktiva skärmteknik oftast används. Clear Touch levererar skärmar med tillhörande mjukvara som möjliggör anteckningar, samarbete och andra interaktiva funktioner och används för till exempel presentationer, samarbeten och grupparbeten. De båda bolagen har ett långt samarbete bakom sig, där Nuiteqs två produkter Snowflake och Chorus använts ihop med Clear Touchs skärmar.

– Vi har jobbat jättehårt i 16 år, och det är roligt att ett litet bolag från Skellefteå blir uppköpt, säger Nuiteqs vd Harry van der Veen till Computer Sweden.

Nuiteq har 22 anställda i Sverige på kontoren i Skellefteå, Umeå och Luleå. Men eftersom man lever som man lär har man totalt 40 personer, där övriga sitter utspridda på olika ställen i världen som till exempel Kanada, Tyskland, Brasilien, Dominikanska republiken, Indien och USA.

Vad innebär det att ni får in Clear Touch som ny ägare?

– På ett sätt är det business as usual som gäller, vi kommer fortsätta samma jobb som vi alltid gjort. Det blir nog inga stora ändringar i organisationen, säger Harry van der Veen, men säger samtidigt:

– Det är en jättebra möjlighet. Vi har jobbat tillsammans i tio år, och det är väldigt bra med en stabil ägare som dessutom vuxit mycket under de senaste åren.

Med Clear Touchs styrka på cirka 70 personer kommer man tillsammans ha runt 110 anställda.

– Jag är stolt och tacksam över våra båda team, eftersom vi tillsammans har nått stora framgångar och spridit glädje bland lärare och elever i många klassrum. Vi ser fram emot de många möjligheter som finns när vi kombinerar våra strategier, säger Harry van der Veen.

– Tillsammans ska vi direkt hitta de synergier som finns, och när vi tittar på vad som är möjligt har vi bara börjat föreställa oss vad som kommer kunna vara möjligt, säger Clear Touchs grundare Keone Trask i ett uttalande om sina nya kollegor.