Ett vd-byte väntar på Tretton37. Det blir grundaren Deniz Yildirim, som var vd på bolaget från starten 2010 fram till 2016, som tar över. Han har sedan dess varit styrelseordförande. Han är dessutom huvudägare genom investmentbolaget Nordic Delta Group.

Men i samband med att Micael Holmström nyligen lämnade vd-rollen efter fyra år tog Deniz Yildrim den rollen från 31 januari. Han kommer vara baserad på Stockholmskontoret, men uppger att han kommer vara en hel del på bolagets övriga kontor också.

– Som grundare har Tretton37 naturligtvis en särskilt plats i mitt hjärta och jag är entusiastisk över att vara tillbaka i en operativ roll. Ända från starten har visionen varit att skapa ett företag med fokus på sina anställda, kompetensutveckling och kunskapsdelning. Jag ser fram emot att tillsammans med medarbetare och kunder fortsätta resan som vi påbörjade 2010 och ta Tretton37 till nya höjder, säger han om sin nygamla roll i ett pressmeddelande.

Idag har Tretton37 drygt 320 medarbetare på sina kontor i Lund, Helsingborg, Stockholm, Borlänge och Ljubljana.

När styrelseordföranden kliver in som vd krävs så klart även en ersättare i den rollen. Och även där kliver ett branschbekant namn in. Det blir Lars Björk, som är delägare och som även har varit styrelseledamot, som tar ordförandeklubban. Han är inte minst bekant från sin tid som vd på svenska beslutsstödsföretaget Qlik.

– Deniz historik är naturligtvis en tillgång när han nu kommer tillbaka som vd. Hans engagemang för bolaget har under alla år varit starkt och oförtrutet, vilket säkerställer en smidig övergång. Samtidigt ser jag fram emot att fortsätta stötta bolagets tillväxtresa i rollen som styrelseordförande, kommenterar Lars Björk sin och kollegans nya roller.