I fredags var det dags för årets stora HP- och HPE-partnerfest. Lite extra festligt blev det i år i Stockholms stadshus, när galan firade 20 års-jubileum.

Totalt var det åtta guldmyror delades ut till de fem partner som gjort bäst insats för året. Atea roffade åt sig tre myror, och inte mist årets partner, vilken man vann hos båda bolagen. Advania fick näst flest med sina två.

Här är alla vinnarna, med ett utdrag från respektive motivering.

Säkerhet & Integritet – Atea för ”säker dokumenthantering”
”Atea har under 2022 visat prov på hur vi tillsammans kan skapa automatiserade, managerade, hållbara och framför allt säkra helhetslösningar i världsklass”, framkommer det bland annat i motiveringen.

Samhällsnytta – Advania för ”smart och smidigt i vården”
”Framtidens vård är datadriven. Det ställer höga krav på sjukhusens it-miljö, rätt data måste vara tillgänglig vid rätt tidpunkt för beslutsfattare, medarbetare, forskare och patienter. Advania har lyckats skapa en modern, välfungerande it-miljö som gör det lättare att ställa rätt diagnoser på Europas smartaste sjukhus”, säger motiveringen

Hållbarhet – Ingram Micro för ”hållbara it-återförsäljare”
”Ingram Micro har genom innovativa lösningar och kommunikation fått ut HP:s hållbarhetsprogram och hjälpt mindre och medelstora återförsäljare att erbjuda hållbara tjänster, produkter och lösningar. Vilket är nödvändigt på återförsäljarmarknaden som domineras av ett fåtal stora aktörer”, lyder en del av förklaringen.

Innovation – Telia Cygate för ”Greenlake 3.0”
”Telia Cygate var vår första partner att implementera Greenlake till publika sektorn. Man vågade satsa och gav kunden därmed större möjlighet att driva innovation när nya Greenlake implementerades för första gången i Sverige”, skriver HPE i sin hyllning.

HP Growth – Advania
”Under ett år som minst sagt varit omtumlande på alla vis har årets vinnare lyckats skapa en otrolig tillväxt inom samtliga affärsområden. Dessutom har Advania under året utvecklats inom HP:s utskriftslösningar. Vilket resulterat i att Advania nu är en fulländad systemintegratör som erbjuder kunderna en komplett arbetsplats”, är en del av orsaken till segern.

HPE Growth – Techster
”På rekordkort tid och genom ett otroligt driv har ni skapat en tillväxt som saknar motstycke. Vi står lika golvade som Goliat framför denna David som driver produktförsäljning på ett fantastiskt sätt med stort hjärta och passion och har blivit en av våra större partners på mycket kort tid”, uppger HPE i motiveringen.

HPE Partner of the year – Atea
”Med många spännande projekt, nya kunder och försäljningssiffror som slog igenom taket. Ni fortsätter att utmana oss, och branschen och tar ett stort ansvar för leverans och kvalitet genom hela kedjan med ett socialt ansvar och inkluderande sätt”, framkommer det bland annat i motiveringen.

HP Partner of the year – Atea
”De kallar sig Sveriges landslag inom . Och precis som för alla andra landslag börjar framgångarna i det lokala för att därifrån växa och utmana globalt. Atea har en exceptionell förmåga att trots sin storlek ha en lokal närvaro och närhet till kunderna”, skriver HP i sitt hyllningsord.