Målet för Ludvika kommun är att effektivisera hr- och lönearbetet med CGI:s produkt Heroma. Lön, las, schema och bemanning, flex, rehab, tidiga insatser, bisyssla, självservice och resehantering är några av de delar som mjukvaran ska hantera. Systemet ska levereras som SaaS från CGI:s lokaler i Sverige.

Ludvika kommun har cirka 2 500 medarbetare. Det nya avtal som tecknats är på fem år och beräknas vara värt cirka 8 miljoner kronor. Det ingår även en option på att inkludera Ludvika kommun Stadshus AB:s övriga kommunala bolag, som består av cirka 700 medarbetare.

– Vi sökte ett modernt och säkert hr- och lönesystem som hjälper medarbetarna i deras dagliga arbete. Vi behöver samtidigt en lösning som vi kan växa med, då hr- och löneadministrationen kommer att utökas med flera fristående kommunala bolag som ingår i kommunens nya koncern, Ludvika kommun Stadshus, säger Madelen Grundström, lönechef på Ludvika kommun i ett pressmeddelande.

– Vi är väldigt glada över att få fortsatt förtroende att leverera helhetslösningen Heroma till Ludvika kommun. Vi ser det som ett bevis på att CGI och vår hr-och lönelösning tar ansvar för helheten vad gäller funktionalitet, arkitektur, infrastruktur och informationssäkerhet. Vi ser fram emot fortsatt många år av framgångsrikt utvecklingsarbete tillsammans med Ludvika kommun, säger Henning Levén, chef för outsourcade hr-tjänster på CGI i en kommentar.