Efter att Visma i somras knoppade av sin it-konsultverksamhet har den nya nordiska konsultjätten Twoday vuxit fram.

Bolaget, som har huvudkontor i Danmark har drygt 2 200 anställda. Den svenska verksamheten är dock förhållandevis liten, men det innebär också att man har tydliga förvärvsambitioner här. Och idag presenteras också det första svenska förvärvet.

Köpresan börjar på Avenyn i Göteborg, där konsultbolaget Annevo har sitt huvudkontor. Bolaget har även nyligen dragit igång verksamhet i Stockholm.

– Det är ett ungt framåtlutat bolag med stark kultur, som jobbar med innovationsprojekt. De kommer ofta in tidigt i kundernas processer och jobbar med design och utvecklingsfas, säger Twodays vd Richard Börjesson.

Omsätter 70 miljoner

Annevo har ungefär 70 anställda och omsätter runt 70 miljoner kronor. Richar Börjesson svarar så här på vad som lockar med det nya bolaget:

– Majoriteten är utvecklare med Microsoftinriktning. Vi blir starkare tillsammans, vi behöver skapa en kritisk massa. De har framför allt en spets inom användarupplevelse och användargränssnitt, och det blir nytt för oss att addera den kompetensen. Samtidigt kompletterar vi dem också. De jobbar uteslutande med privata kunder, medan vi har en hel del inom offentlig sektor med ett upphandlingsmaskineri.

300 anställda i Sverige

I och med förvärvet har Twoday 300 anställda i Sverige, och i dagsläget ligger den beräknade årsomsättningen runt en halv miljard kronor.

– Vi börjar bli en aktör att räkna med, säger Richard Börjesson och konstaterar att man inte bara vuxit genom förvärv.

– Vi har även rekryterat en del i samband med lanseringen. Vi gjorde ett bra avtryck då och växer organiskt också.

Annevo är Twodays andra förvärv på kort tid. Häromveckan köptes även danska CT Global, som också utgörs av Microsoftspecialister, och omsätter runt 60 miljoner kronor med 25 anställda.

– Det ger också en hint om vad vi tittar på i Sverige, säger Richard Börjesson, som inte tror att det dröjer särskilt länge till nästa svenska förvärv.

– Vi jobbar febrilt, så jag tror att det kan komma redan under första kvartalet.

Annevos vd Elias Gustavsson kommenterar förvärvet på följande sätt i ett pressmeddelande:

– Vi känner igen oss i drivet vi ser hos vår nya partner. Vi ser många fina synergier i samarbetet, så som styrkan inom upphandling och det offentliga, som kompletterar Annevos driv inom privat sektor. Styrkan hos våra respektive medarbetare kommer skapa förändring för våra kunder med ett komplett erbjudande från prototyp till kommersiell produkt. Vi ser framför oss en ljus och spännande tid.