Det nya avtalet gäller från och med den 1 mars, och är ett avrop från Skatteverkets ramavtal för uppdragstjänster inom it-applikation. De fyra applikationer det handlar om är europeiska arvsintyg, äktenskapsregister, bouppteckning och id-kort.

Två anbud kom in, men anbudet från CGI förkastades efter att bolaget inte uppfyllde alla obligatoriska krav, i det här fallet kravet på att de resurser som offereras som lägst ska ha en viss kompetensnivå.

Vinnare blev därmed Accenture, som bistår med ett utvecklarteam, som kommer att utgöras av medarbetare på Cygni, som köptes av Accenture för ungefär två år sedan. Teamet kommer utgå från Östersund där både Skatteverket och Cygni har kontor.

Avtalet löper på två år, med möjlighet till förlängning under ytterligare två år.

– Vi är väldigt glada över det nya avtalet med Skatteverket. Som förvaltningsmyndighet har de en grundläggande roll i det svenska samhället, och deras tjänster berör alla svenska medborgare, säger Erica Poldahl, som är ansvarig för Accentures affärsområde hälsa och offentlig sektor i Sverige, och hyllar de nya Accenture-kollegorna.

– Tack vare Cygni kan vi erbjuda riktigt djup kunskap inom mjukvaruutveckling. Att bistå Skatteverket i att vidareutveckla applikationer som i förlängningen kan stärka deras verksamhet och tjänster för allmänheten är en spännande och mycket viktig uppgift.