Amazon ändrar nu sina riktlinjer för hur ofta de anställda ska vara på kontoret. Polocyn har hittills varit att varje team själv bestämmer hur ofta man ska ses på kontoret. Men från och med maj måste Amazons personal vara på kontoret minst tre dagar i veckan.

”Det är lättare att lära sig, skapa nya modeller, trän, och stärka vår företagskultur när vi är på kontoret tillsammans för det mesta och är omgivna av våra kollegor. Det gäller särskilt för nya anställda (och vi har anställt en hel del personer i pandemin), men det gäller också för alla anställda på Amazon, oavsett anställningstid”, skriver Amazons vd Andy Jassy i ett meddelande till personalen.

Han lyfter också fram att det gynnar näringslivet i stort om fler arbetar på kontoret:

”Det kommer att ge ett uppsving åt de tusentals företag som finns runt våra huvudkontor i Puget Sound, Virginia, Nashville och de dussintals städer runt om i världen där våra anställda arbetar. Våra lokalsamhällen är viktiga för oss, och när vi kan spela en ytterligare roll för att hjälpa dem att återhämta sig från de senaste årens utmaningar är vi glada att göra det.”

Det finns dock undantag från tredagarsregeln. Vissa säljare och personer som jobbar med kundsupport kan även fortsättningsvis jobba på distans.