Med ett drygt 17 år långt samarbete bakom sig tar Tietoevry och försäkringsbolaget If ännu ett omtag. Det här är femte gången avtalet mellan parterna förnyas. Det nya it-infrastruktur-avtalet sträcker sig över fem år med en option på ytterligare två år, och har ett totalt ordervärde på en miljard kronor.

– I det turbulenta omvärldsläge som råder är det tryggt att ha en partner som sedan flera år levererar enligt våra högt ställda krav på stabilitet och säkerhet. Tietoevry stöttar oss i att säkerställa kontinuitet i driften och att samtidigt arbeta framåtriktat för att med hjälp av den senaste teknologin kunna erbjuda oss och våra kunder den bästa servicen och användarupplevelsen, säger Kjell Rune Tveita, cio och chef för Group Services på If i ett pressmeddelande.

Leveransen innefattar all infrastruktur, där det bland annat ingår arbetsplatstjänster för de drygt 7 300 medarbetarna.

En annan viktig del är att hjälpa If med en hybridlösning där man hoppas ta tillvara stordatorns driftfördelar och kombinera dem med flexiblare molntjänster.

– Genom att vi i stor omfattning använder oss av vårt nearshore-team i Tjeckien blir leveransen kostnadseffektiv. Men än viktigare är att driften både är helt plattformsoberoende och enkelt går att anpassa efter framtida behov. På så sätt håller vi ihop delarna i kundens moderniseringsresa, konstaterar Johan Torstensson, chef för Tietoevry Connect och säger att han ser förlängningen som ett kvitto på att samarbetet fungerar bra.

– Att If åter ger oss förtroendet att hantera deras viktiga, till stora delar samhällskritiska, it-infrastruktur, visar att de värdesätter vårt partnerskap och litar på såväl vår leveransförmåga som vår digitala suveränitets kompetens som säkerhet, molnlösningar och legala krav.