I fredags meddelande Amazons vd Andy Jassy sin personal att från och med maj måste alla jobba minst tre dagar i veckan på sitt kontor. Beskedet har inte tagits emot väl av de anställda.

Redan samma dag skapades en särskild grupp i samarbetsverktyget Slack för att argumentera för distansarbete och dela med sig av sina farhågor om de nya reglerna. På tisdagsmorgonen hade 14 000 anställda anslutit sig till Slack-kanalen, rapporterar CNBC.

Det har även startats en namninsamling och i en skrivelse uppmanas ledningen att ändra beslutet eftersom det strider mot Amazons löften när det gäller mångfald och integration, bostäder till överkomligt pris, hållbarhet och fokus på att vara världens bästa arbetsgivare.

”Vi, undertecknade, uppmanar Amazon att skydda sin roll och status som en global ledare inom detaljhandel och teknik genom att omedelbart avbryta kontorsåtergången och utfärda en ny policy som gör det möjligt för anställda att arbeta på distans eller mer flexibelt, om de väljer att göra det, när deras team och arbetsroll tillåter det”, står det i ett utkast.

Amazons ledning har inte kommenterat de anställdas krav.