Hittills har det bara gått att få tillgång till Microsofts AI-drivna chattbott i Bing via Edge. Men nu har företaget också gjort det möjligt att använda Bing Chat i Edge- och Bing-mobilapparna för Android och IOS. Den kan också användas i Skype, rapporterar Engadget.

Skypeanvändare kan konversera med den AI-stödda chattbotten men också lägga in den i en gruppchatt om man vill få information kring något man diskuterar eller planerar – den kan dessutom översätta information från över 100 språk.

Men Microsoft har också andra planer för hur Chat GPT kan användas, rapporterar Gizmodo. I måndags skrev företaget i ett blogginlägg att man tänker sig att låta den AI-drivna chattbotten styra robotar.

Målet med forskningen är att se om Chat GPT kan tänka bortom text och resonera om den fysiska världen för att hjälpa till med robotuppgifter enligt företaget som också skriver att: ”Vi vill hjälpa människor att interagera med robotar på ett enklare sätt, utan att behöva lära sig komplexa programmeringsspråk eller detaljer om robotsystem.”