Den affär som Qlosr Group tagit hem är ett avrop från Addas ramavtal Digitala enheter för arbetsplats och skola 2019. VGR konstaterar att man har valt att anta det anbud som uppfyller samtliga obligatoriska krav och som har lägst utvärderingspris i enlighet med upphandlingsunderlagen.

Och då var det alltså Qlosr Group som vann dragkampen. Totalt handlar det om cirka 7 500 it-arbetsplatser med tillhörande produktnära tjänster, och det totala värdet ligger på 61,8 miljoner kronor.

Kampen stod mot Advania, vars anbud låg på 62,4 miljoner kronor, och Atea, som satt ett pris på 63,3 miljoner kronor, medan Real Time Solutions anbud var satt till 71,5 miljoner kronor.

Gustav Tjernström, sälj- och marknadschef på Qlosr Group, svara på hur det kan komma sig att det skiljer sig så pass mycket i pris.

– Prisbilden är viktig. Det som gör att vi kan hitta ett så fördelaktigt pris är att vi har hela vår logistikverksamhet i Göteborg i egen regi. Så vi behöver inte använda några tredjepartsleverantörer. Vi kan den lokala marknaden, säger han.

Leveransen av de 7 500 datorerna ska ske mellan 1 april och 31 augusti.

– Om vi ska leverera under den korta perioden behövs det en snabbfotad och agil organisation. Där är det en fördel att vi är lite mindre än våra konkurrenter, säger Gustav Tjernström.

Vad betyder en sådan här affär för er?

– Det är jätteviktigt för våra försäljningsmål att ta hem en stor affär under första halvåret. Och så är det extra skoj med ett kvitto på att det vi gör funkar.