Nordlo plockar City-chef från Iver

Den tidigare Microsoft- och Iverchefen Sandra Fältén Lindblad blir ny vd på Nordlo City, vars verksamhet främst finns i Stockholm och Göteborg. Hon kommer närmast från Iver där hon hade försäljningsansvar och innan var ansvarig för verksamheten i Stockholm och Örebro med 350 medarbetare. Innan dess har hon varit på Microsoft i sju år. Hon börjar som vd på Nordlo City den 27 februari och kommer även att ingå i ledningsgruppen för affärsområdet Nordlo National.

– Jag har mött Nordlo i olika sammanhang och alltid fått en härlig känsla och ett professionellt intryck av personerna jag träffat. Jag drivs av att förstå kundernas affärer, att arbeta nära dem och kunna leverera det lilla extra. Nordlo har det arbetssättet, så jag ser fram emot ett högt tempo med både stora utmaningar och härliga möten med kunder och kollegor, säger hon i ett pressmeddelande.

För drygt ett år sedan rekryterades Bengt-Göran Kangas som chef för affärsområdet Nordlo National, där bolaget Nordlo City ingår. Han välkomnar sin senaste rekrytering:

– Sandra är en tydlig ledare med stort hjärta som brinner för nära relationer till de hon arbetar med, både kunder och kollegor. Tillsammans kommer vi fokusera på fortsatt tillväxt och hög kvalitet i alla leveranser, säger han.

Branschrävar drar igång ny Microsoftpartner

De två branschveteranerna Ove Bristrand och Gunnar Carlsson, som båda varit aktiva sedan 80-talet, drar nu tillsammans igång det nystartade företaget Softintegrate, som kommer vara en sammanslagning av de båda bolagen Netintegrate och ADB-Krafter.

Ove Bristrand blir vd och Gunnar Carlsson vice vd på det nya bolaget, som kommer att fokusera på Power Platform och Dynamics 365, och då främst Field Service för små företag. Softintegrates målgrupp är organisationer upp till 250 anställda. Inledningsvis utgörs bolaget av tre personer, men ambitionen är att växa framöver.

– Att hjälpa små organisationer frigöra tid med digitalisering och automatisering ser vi är en obearbetad marknad. Erfarenheten som Netintegrate byggt på sig under de senaste åren har visat att vi lyckats. En kund som vi hjälpt med ett Dynamics 365-införande har frigjort så mycket tid så han fått tid över att vara mer med sina små barn, säger Ove Bristrand, som ser fram emot att få komma igång.

– Den och andra positiva kommentarer har gjort att vi gör den här satsningen tillsammans med Gunnar Carlsson på ADB-Krafter som arbetat med arbetsorderhantering i tio års tid. Samarbete med Microsoft och några av deras partner är redan igång och kommer fortsätta.

Cellnex hämtar säljchef på Telia

Spanska Cellnex Telecom, som etablerade sig i Sverige genom köpet av Hi3G Access torn- och takdelar, och idag är colocationpartner med de svenska operatörerna, tar in en ny säljchef. Håkan Pettersson kommer närmast från Telia och har mer än 25 års erfarenhet av branschen i olika chefsroller. Han har bland annat varit ansvarig för all operatörsförsäljning.

På Cellnex får han det kommersiella ansvaret över den svenska verksamheten. Håkan Pettersson kommer att leda arbetet med försäljning och marknadsföring, samt kommer att ingå i företagets ledningsgrupp.

– Jag har ett stort hjärta för telekommarknaden och brinner verkligen för branschen och dess viktiga samhällsuppdrag. Det blir fantastiskt spännande att tillsammans med alla kompetenta kollegor i Cellnex fortsätta att utveckla affären. Cellnex har som en oberoende operatör stor potential både organiskt och förvärvsmässigt inom alla produkt- och tjänsteområden, säger han i ett pressmeddelande.

Han blir förvärvschef på Implema

Efter att investmentbolaget Litorina i höstas klev in som majoritetsägare i affärssystemkonsulten Implema har bolaget fortsatt satsa. Med fokus på affärssystemen SAP och Microsoft Dynamics blickar man nu framåt med en ny tillväxt- och förvärvschef.

Det är Viktor Lundqvist, som tidigare varit chef för Dynamics-enheten som axlar den rollen. Innan han kom till Implema var han vd på Innofactor och har dessförinnan varit på Medius i tio år.

– Jag har varit med på flera tillväxtresor tidigare, erfarenheter som jag kommer att ha stor nytta av i min nya roll. Förutom att fortsatt få jobba nära vår visionära vd Jörgen Aronsson, är det extra roligt att ha med oss Litorina och vår nya styrelseordförande Lars Wollung, som bidrar med kompetens och muskler. Jag ser fram emot att rivstarta arbetet, säger han om den nya rollen i ett pressmeddelande.

– Vi tar nu stora kliv i vårt arbete med att accelerera vår tillväxtresa. Att tillsätta en head of growth and acquisitions är ett naturligt nästa steg. Viktor Lundqvist, med sin gedigna kompetens och tidigare erfarenheter, är som klippt och skuren för uppdraget, kommenterar vd Jörgen Aronsson utnämningen.

Duo tar utbildningsbolag till Göteborg

Utbildningsföretaget Brights, som är en del av koncernen Akind, öppnar nytt kontor i Göteborg. Inför etableringen har man anställt en ny affärschef, Mitra Javadzadeh, som kommer från Winningtemp, samt en ny chef för learning consulting, Julia Granström, som kommer från Academic Work.

– Utbildning har alltid legat mig varmt om hjärtat, så att hitta Brights var som att hitta mitt andra hem. Strävan efter ett vardagslärande tror jag är livsviktigt för både individers och företags framgång. Framför allt när teknologin utvecklas i en rasande takt och lämnar spår av kunskapsbrist efter sig, säger Mitra Javadzadeh om sitt nya uppdrag i ett pressmeddelande.

Brights jobbar främst med att skola om eller uppdatera redan befintliga kunskaper, samt inom det man kallar learning consulting, särskilt inom it och tech.

– Det händer massor i Västra Götalandsregionen. Elektrifieringen, automatiseringen och digitaliseringen gör att många av de lokala bolagen vill och behöver ställa om och utbilda sin personal inom mängder av discipliner. Morgondagens arbetsmarknad kräver helt nya färdigheter, och för att Göteborg fortsatt ska vara en stad på frammarsch så behövs investeringar i kunskap och omställning. Vi ser en stor kundefterfrågan i området, säger Brights vd Fredrik Bardon om vad som lett till etableringen.

Veckans chefsnyheter publiceras först i nyhetsbrevet Branschkollen. För att vara först med de senaste nyheterna, prenumerera här.