Vicenzabaserade Athonet har under drygt 15 år levererat tjänster för både 4G och 5G. Bland bolagets globala kunder finns exempelvis mobiloperatörer, sjukhus, flygplatser, hamnar och säkerhetsorganisationer.

För HPE är köpet ett sätt att stärka sig inom privata nätverksfunktioner, och Athonet blir en del av bolagets Aruba-nätverksportfölj.

– Telekomkunder letar efter enklare sätt att driftsätta privata 5G-nätverk för att möta växande kundförväntningar vid ett uppkopplat edge. Samtidigt efterfrågar företagskunder en skräddarsydd 5G-upplevelse med låg latens, segregerade resurser, utökad räckvidd och säkerhet över campus- och industrimiljöer som kompletterar deras befintliga trådlösa nätverk, säger Tom Craig, chef för Communications Technology Group på HPE i en kommentar och säger att Athonet kommer involveras i HPE:s Greenlake.

– I och med förvärvet av Athonet har HPE nu en av de mest kompletta privata 5G- och wifi-portföljerna för CSP- och företagskunder, och vi kommer att erbjuda den som en tjänst genom HPE Greenlake.

– Athonet grundades för att erbjuda kunder privata 4G- och 5G-lösningar med tillförlitlighet i mobiloperatörklass och prestanda som passar ökande och mer utmanande behov av uppkoppling. Vi är glada att ansluta oss till HPE och kombinera våra team i ett led av att utöka våra tjänsteutbud mot leverantörer på marknaden för privat 5G, säger Gianluca Verin, vd och medgrundare av Athonet.