Uppdraget är att fungera som Karlshamns Hamns interna it-avdelning, med konsulter som är tillgängliga dygnet runt. Det nya avtalet gäller i upp till åtta år.

– Det finns mycket samlad kunskap inom Nordlo som är värdefull för oss. Vi ser detta som ett partnerskap och långsiktighet var ett krav i upphandlingen, säger Johan Nordgren, cto på Karlshamns Hamn i ett pressmeddelande.

Nordlo ska leverera allt från support och utveckling till infrastruktur. Hamnverksamheten klassas som en samhällsviktig tjänst och har hög säkerhetsklassning, något som enligt Nordlo gör tillgänglighet och driftsäkerhet extra viktigt.

Hamnens it inkluderar bland annat inpasseringssystem, lagerverksamhet, automatiserad avläsning av lastbilar och fakturering.

– Ett krav i upphandlingen var att Nordlos medarbetare ska vara på plats under bestämda tider, det ger oss en trygghet och närhet. Nordlo har även jour dygnet runt där deras konsulter är på plats inom 30 minuter, en snabbhet vi verkligen uppskattar, säger Johan Nordgren.

Magnus Söderberg, vd för Nordlo i Sydost, har arbetat med Karlshamns Hamn i över 20 år och han ser fram emot att fortsätta.

– Det är ett stort helhetsåtagande där Nordlo tar en drivande och viktig roll. Vi arbetar utifrån en genomarbetad och beprövad samverkansmodell med strategiska, operativa och taktiska möten samt säkerhetsforum. Tillsammans med erfarenhet inom hamnverksamheten gör det att vi kan arbeta i många år framåt, säger han i en kommentar.