Nyligen införde Microsoft tre nya lägen in chattboten Bing Chat där användaren kan välja hur AI:n ska svara: kreativt, balanserat eller exakt. Detta för att göra det enklare att träffa rätt ton i konversationen beroende på vad användaren är ute efter.

Men det finns också ett hemligt läge: ”celebrity mode”, där AI:n imiterar kända personer. Det rapporterar Bleeping Computer, som också skriver att man själv måste be chattboten om funktionen för att den ska aktiveras.

”Bing Chat celebrity mode är en funktion som låter dig chatta med en virtuell version av en känd person, som en skådespelare, sångare eller idrottsman”, skriver chattboten själv om funktionen.

Enligt sajten verkar inte Bing Chat kunna imitera vem som helst just nu, utan är begränsad till ett antal celebriteter, bland dem Elon Musk, Tom Cruise, Taylor Swift, Beyoncé och Tom Hanks. Även fiktiva personer finns på repertoaren, som Gandalf, Harry Potter och Yoda.

Med lite trixande går det även att få Bing Chat att imitera politiker som Joe Biden och Donald Trump, enligt Bleeping Computer.

Bing Chat celebrity mode ska kunna aktiveras genom att fråga Bing om det nya läget, för att sedan skriva #celebrity följt av kändisens namn. När Computer Sweden testar går det dock inte att aktivera funktionen, som uppenbarligen är under begränsad testning.