Det uppger Salesforce, som också äger Slack, i ett pressmeddelande i dag. Dessutom lanserar de tjänsten Einstein GPT, en generativ AI–tjänst för CRM eller kundvård.

När det gäller Slack-appen så har denna, enligt pressmeddelandet, byggts av Chat GPT-skaparen OpenAI på Slack-plattformen. Den ska integrera den nya kraftfulla AI-tekniken i Slack-verktyget för att generera direkta konversationssammanfattningar, analysverktyg och skrivassistans ”för att hjälpa miljontals företag att arbeta mer produktivt”.

Det ska alltså gå snabbare för användare att få reda på vad som händer, få svar på frågor de har eller generera meddelanden för att kommunicera med kunder eller team.

”Majoriteten av de seniora it-ledarna anser att generativ AI har potential att hjälpa dem att bättre serva sina kunder, dra nytta av sina data och arbeta mer effektivt”, skriver de i pressmeddelandet.

Appen släpps i dag i en beta-version.

Samtidigt lanserar Salesforce tjänsten Einstein GPT som de kallar ”världens första generativa AI-kundvårdsteknik”. Här ska dock påpekas att Microsoft också alldeles nyligen lanserade en generativ AI-tjänst riktad mot säljpersonal.

Einstein GPT ska kunna skapa personliga e-postmeddelanden för säljare att skicka till sina kunder. Den ska också generera specifika svar för kundtjänstpersonal så att de snabbare kan svara på frågor. Därtill ska tjänsten generera riktat innehåll för marknadsförare så att de ska kunna öka kampanjers svarsfrekvens samt autogenerera kod för utvecklare.

– Världen upplever en av de mest djupgående tekniska förändringarna med framväxten av realtidsteknologier och generativ AI. Det här kommer i en avgörande stund då alla företag fokuserar på att få kontakt med sina kunder på mer intelligenta, automatiserade och personliga sätt, säger Marc Benioff, vd för Salesforce i en kommentar till lanseringarna.