Varför slutar du?
– Jag har hållit på med internetcommunities i 17 år nu. Under de senaste två åren har jag känt att det skulle vara trevligt att få tid över till annat. Det finns andra idéer att utveckla. Men när man jobbar heltid och dessutom reser mycket och kommer hem elva, halv tolv varje kväll blir det inte mycket tid kvar till annat. Nu får jag tid att förverkliga de här idéerna, som inte nödvändigtvis har med internetcommunities att göra.

Hur känns det att lämna ett företag man skapat?
– Det är klart att det blir en viss separationsångest, men nu känner jag har vi fått en så bra bemanning som kan fortsätta expandera Lunarstorm. Jag slutar operativt, men kommer att fortsätta vara med i någon form. Jag vill kunna säga till mina barnbarn i framtiden att det där världsomspännande nätverket som alla använder, det är mitt verk.

Samtidigt med dig slutar både bolagets finanschef och platschefen i Varberg, och nyligen slutade också vd:n Hans Eriksson. Det har lett till spekulationer om att en konflikt kan ligga bakom. Är det så?

– Nej, det har inget samband, det blev lite olyckligt att vi slutar samtidigt. Men det är inga konstigheter, den ena personen som slutar nu fick ett annat jobb, den andra var konsult och skulle ändå inte fortsätta.

Hur går Lunarstorm?
– Det går fantastiskt bra. Vi gjorde ett bra resultat förra året och kommer göra ett ännu bättre resultat i år. Lanseringen i Storbritannien vi gjorde i november har också gått riktigt bra.