Redan 2015 fick konsultbolaget Nethouse ett större förvaltningsuppdrag hos Transportstyrelsen, inom spårtrafiken. Och under sslutet av 2020 tog man hem nästa stora uppdrag.

Nu har bolaget, som sedan dess hunnit bli en del av koncernen Combined X, förlängt sitt ramavtal gällande utveckling och förvaltning med ytterligare ett år. Den nya förlängningen av avtalet har ett uppskattat värde på 40 miljoner kronor, med möjlighet till en förlängning på ytterligare ett år.

– För oss är det här en strategiskt viktig affär och vi är väldigt stolta över att få vara delaktiga i och bidra med affärskritiska lösningar till samhällsviktiga funktioner. Avtalet med Transportstyrelsen är också ytterligare ett bevis på vår förmåga att utveckla och ta ansvar för kritiska applikationer och it-miljöer som alltid måste fungera, säger Nethouses vd Hans Dahlberg i ett pressmeddelande.

I nuläget sysselsätter Nethouse omkring 35 konsulter i ett flertal projekt hos myndigheten. Malin Öhgren, konsultchef och kundansvarig för Transportstyrelsen, säger att en framgångsfaktor i leveransen har varit en gemensam strävan efter långsiktighet och en vilja att jobba i agila team.

– Transportstyrelsen ligger långt fram när det kommer till just agila team och nya tekniska lösningar. Det passar oss på Nethouse väldigt bra och det är något som är uppskattat av våra medarbetare, säger hon.