Iver och Frigoscandia förlänger nu sitt tidigare samarbetet och har tecknat ett nytt mångårigt avtal. Iver kommer vara logistikbolagets helhetsleverantör av it-infrastrukturtjänster, vilket innefattar tjänster inom infrastruktur, system- och applikationsdrift, it-arbetsplats samt nätverk och kommunikationstjänster.

Helsingborgsbaserade Frigoscandia jobbar med logistik för livsmedel, inte minst tempererade transporter där infrysning, frystransporter och fryslagring är viktiga delar. Bolaget räknar med att man levererar över en miljon sändningar till över 50 000 adresser varje år.

– Vi går nu in i en ökad digitaliseringsfas för att ytterligare stärka vårt erbjudande till våra kunder och nå våra affärsmål. Vi har förlängt vårt redan påbörjande samarbete med Iver som leverantör och ansvarig för Frigoscandias digitala service. Iver har kunskap om våra behov och vår riktning framåt vilket kommer underlätta vår fortsatta digitala förändringsresa, säger Frigoscandias cio Tobias Dahlskog i en kommentar.

– Som helhetsleverantör av it-infrastruktur har vi förstås ett stort ansvar. Vi ska alltid vara nära Frigoscandia och med en god förståelse för deras affär och mål, bidra till att driva verksamhetens fortsatta digitalisering. Jag ser fram emot vårt fortsatta och samarbete säger Magne Solberg, chef för Enterprise på Iver i ett pressmeddelande.