I samband med att HP håller sitt Amplify Impact Awards så lyfter man också sina globala partner för det arbete som gjorts inom hållbarhet. Det kan handla om klimatåtgärder, mänskliga rättigheter eller främjandet av digital rättvisa.

Totalt är det sex globala vinnare som har utsetts och utöver det ytterligare 43 vinnare i fler än 30 länder. Och där finns svenska Advania med bland de globala vinnarna.

Advania har vunnit förstapris i kategorin Sustainable Business Award, då man har haft den högsta andelen av hållbarhetsinriktad försäljning av samtliga HP-partner. Priset kommer delas ut på HP-konferensen Amplify Partner, som hålls i Chicago i slutet av mars.

– Jag är oerhört stolt och glad över att vi på Advania uppmärksammas av HP för att skapa värde med hållbara lösningar. Vi har länge haft fokus på att hjälpa våra kunder att ta tillvara de möjligheter som digitalisering och automation ger för att skapa ett mer hållbart samhälle, säger Advanias vd Tomas Wanselius i ettt pressmeddelande,

– Först och främst vill jag rikta ett stort grattis till Advania. De har länge varit ett föredöme i branschen och har år efter år visat på stor kompetens och vilja att ständigt bli bättre. Under vår lokala partnergala, Guldmyran, är vi vana att se dem på prispallen och jag är inte förvånad att de är ledande i världen inom hållbara affärer, säger Stefan Bergdahl, nordisk vd på HP.