Svensken får tung roll på Unit4

Johan Reventberg har utsetts till intäktschef, cro, på affärssystembolaget Unit4. Den rollen innebär att han kommer ansvara för Unit4:s globala marknadsstrategier samt får ansvar för partnerorganisationen och intäktsverksamheten.

Med mer än 20 års erfarenhet kommer Johan Reventberg närmast från mjukvaru- och konsultföretaget Blue Yonder, där han varit vd för Emea-regionen, och haft ansvar att leda och utveckla försäljningen.

– Jag ser fram emot att få ta med mig min passion för försäljning och människor till denna globala roll. I en tid av digitala omvandlingar, och vid en spännande tidpunkt i Unit4:s utveckling, kommer mitt fokus att vara att hjälpa Unit4:s kunder att få ut det mesta av företagets innovation och teknik för att utnyttja de möjligheter digitaliseringen medför, säger han i ett pressmeddelande.

– Johans omfattande SaaS-expertis, i kombination med global och regional erfarenhet, kommer att vara värdefull när Unit4 utvecklas till att bli ett true cloud-företag. Johan är ett erfaret branschproffs med en oklanderlig meritlista. Vi ser fram emot att se den inverkan han utan tvekan kommer att ha på både våra kunder och på vår verksamhet, säger Unit4:s koncernchef Mike Ettling i en kommentar om sin svenska rekrytering.

Han tar över Teknikmagasinet

Teknikmagasinet har ny vd igen. Kedjans nya ägare, norska Release, tog den 1 mars in André Sjåsæt från XXL som vd. Efter ägarbytet meddelades att Teknikmagasinet inte längre skulle drivas som ett separat bolag. Från årsskiftet har man nu integrerats i det norska moderbolaget, och med det försvann den vd-roll som Ulrika Göransson haft i tre år. Det skriver Dagens Handel.

Den nya vd:n, André Sjåsæt, har under de senaste tre åren suttit i ledningsgruppen för norska sportkedjan XXL, där han haft ansvar för kategori, inköp och marknadsföring, strategi och affärsutveckling. Målet med tillsättningen uppges vara att ”accelerera utvecklingen med ambitionen att etablera Teknikmagasinet som en destination för begagnad teknik”.

– Jag ser verkligen fram emot att komma igång och lära känna både företaget och teamet bättre. Teknikmagasinet har en outnyttjad potential och jag tror starkt på att vi kommer ta en tydlig helhetsposition inom begagnade mobiler, reparationer och annan begagnad elektronik de kommande åren. Det ska bli spännande att leda denna etapp, säger André Sjåsæt i pressmeddelandet.

Byter AWS mot MongoDB

James Wood är ny nordisk chef för datavasbolaget MongoDB. Han ansluter från molnjätten AWS, där han under sju år har lett verksamheter inom spel och startups i Norden och Emea.

Han kommer som tidigare verka från Stockholm och hjälpa de kunder som använder MongoDB, som exempelvis Syn Vodafone och Volvo Group, att växa vidare. En annan viktig del av uppdraget är att stötta bolagets ekosystem i regionen.

– Under de senaste tio åren som jag har bott och arbetat i Norden har jag lärt mig vilken speciell region detta är för innovation, där man har varit mycket framgångsrik och lanserat några av de mest framgångsrika startupbolagen globalt och där etablerade varumärken leder omvandlingen av branscher, säger han och ser fram emot det nya uppdraget.

– Idag är innovation direkt kopplad till utvecklares produktivitet och de behöver rätt teknik för att kunna arbeta, iterera och utveckla i snabb takt. MongoDB Atlas, en dataplattform för utvecklare, är exakt denna teknik. Vi gör det möjligt för utvecklare att agera snabbt samtidigt som vi levererar den prestanda och skala som organisationer behöver när de ska växa i molnet. MongoDB kan vara en viktig del av resan för nystartade företag och bolag som arbetar för att utmana och förändra branscher och det gör mig verkligen entusiastisk.

Operatörsutmanaren rekryterar trio

Mobiloperatören Telness, som har som uttalat mål att bli den femte operatören på den svenska marknaden, har rekryterat tre nya namn till nyckelroller.

I höstas tog man in en interim-vd, Johan Elerud, och under januari förstärktes teamet ytterligare med intäktschefen Vincent Salzedo och produktchefen Oskar Arfwidsson, som båda tar plats i ledningsgruppen.

Vincent Salzedo kommer från konkurrenten, Telenorägda Hallon, där han satt i ledningsgruppen och var chef för marknadsföring och digital utveckling. Oskar Arfwidsson kommer också Telenor.

– Vi har sedan lanseringen av Telness 2017 visat på hur en företagsoperatör kan vara, och höjt standarden på marknaden med digitala tjänster anpassad för företagare som resulterat i nöjda kunder. Med ett lönsamt år i ryggen ser jag fram emot att ta nästa steg, höja varumärkeskännedomen och ta en tydlig position bland de stora operatörerna, säger Telness vd och grundare Martina Klingvall i ett pressmeddelande.

Addsecure-bolag tar in ny vd

Svenska IoT-bolaget Addsecures dotterbolag Lunds Programarkitekter, LPA, har tagit in en ny vd från och med 1 mars. Uno Zell kommer närmast från Swedish Northcom, där han arbetat med kunder inom landsting, kommun, energi och myndigheter med fokus på kommunikation.

LPA, som köptes av Addsecure i juni, utvecklar it-system för räddningstjänsten.

– Jag ser mycket fram emot att börja på LPA. Jag har under 15 år arbetat med kunder inom public safety-segmentet med kommunikationslösningar och system för inre och yttre ledning. Jag värdesätter det personliga mötet, och ser fram emot att få utveckla LPA:s Daedalos Respons, och övriga produkter och tjänster, tillsammans med befintliga och nya kunder till marknadens bästa lösningar, säger Uno Zell i ett pressmeddelande.

– Med sin gedigna erfarenhet av och kunskap om räddningstjänsten i Sverige, samt höga kompetens inom säker kritisk kommunikation, är Uno rätt person för att utveckla LPA vidare, välkomnar Addsecures vd Stefan Albertsson honom.

Hon ska leda Consids nya datasatsning

Konsultbolaget Consid satsar på Data & Insight och har rekryterat Carolina Mohlin som ny ansvarig för affärsområdet. Hon ansluter med över 15 år i it- och konsultbranschen bakom sig, och har tidigare haft ledande roller på bolag som Advectas och Capgemini.

– I framtiden kommer de mest framgångsrika företagen vara de som är datadrivna, det vill säga, de som analyserar, förutspår och fattar datadrivna beslut baserade på sitt eget och omvärldens data. Data är ett verktyg för att överleva i dagens konkurrens, säger hon i ett pressmeddelande.

– Data & Insight växer lavinartat och vi behövde stärka upp Consids erbjudande inom det affärsområdet. Vi är otroligt stolta och glada över att en sådan välkänd profil som Carolina Mohlin vill driva detta med oss, säger vd Peter Hellgren.

B3 kryddar koncernledningen

Fredrik Dolléus är ny affärsområdeschef för B3 Consulting Groups affärsområde Digital Management, och tar även plats i bolagets koncernledning. Han kom till B3 2019 i samband med förvärvet av Alenio Consulting, som han drivit och utvecklat under tolv år.

Sedan 2020 har han varit vd på specialistbolaget B3 Business Transformation och det fortsätter han delvis med. Han ska framöver köra halva tiden som affärsområdeschef och andra hälften som vd på B3 Business Transformation, tillsammans med ett förstärkt ledningsteam.

– Jag ser fram emot att få engagera mig ytterligare för B3-koncernen och att få ingå i koncernledningen. Jag ser också fram emot att få leda ett välfungerade affärsområde tillsammans med alla drivna entreprenörer inom våra specialistbolag och att utveckla affären framåt, säger han i en kommentar.

– Vi är väldigt glada över att få välkomna Fredrik Dolléus som ny affärsområdeschef och medlem i koncernledningen. Fredrik är en mycket erfaren ledare med gedigen bakgrund inom it-konsultbranschen. Han har också ett stort engagemang för B3-koncernens verksamhet, vilket kommer vara viktigt för vår fortsatta utveckling, säger vd och koncernchef Anette Billing.

Veckans chefsnyheter publiceras först i nyhetsbrevet Branschkollen. För att vara först med de senaste nyheterna, prenumerera här.