Det nya partnerskapet innebär en leverans av drifttjänster, där Nacka Energi framför allt ställer krav på hög tillgänglighet och säkerhet. Arbetsplats, serverdrift, nätverk, säkerhet och servicedesk är också väsentliga ingredienser. Avtalet, som sträcker sig upp till tio år, innefattar även tjänster inom rådgivning och proaktivt arbete som strategisk partner.

Enligt IT-Total utvärderades upphandlingen utifrån en viktning av kvalitet och pris, och bolaget lyfter att det var i kvalitetsdelen man stack ut, medan prisnivån låg i linje med konkurrenterna.

– Vi värderade kvalitet högt och IT-Total möter mycket väl de höga krav Nacka Energi har och kommer att bli en värdefull partner i vår fortsatta digitaliseringsresa. Vi lägger stort fokus på våra behov utifrån en föränderlig omvärld och nya regelverk som träffar vår sektor utifrån vårt ansvar i samhället. Genom IT-Totals personliga engagemang och kompetens förväntar vi oss en stabil, effektiv och säker leverans, kommenterar Jonas Kellberg, vd på Nacka Energi, valet av partner i ett pressmeddelande.

Fredrik Rosencrantz, ansvarig för Managed Services och Cybersecurity på IT-Total, betonar vikten av att ta hem avtalet.

– Avtalet får stor betydelse för oss som bolag. Nacka Energi blir en viktig kund för oss och det är en kvalitetsstämpel att vi får detta uppdrag då vi fått så höga kvalitetspoäng samt haft ett konkurrenskraftigt pris. Vi har kunnat presentera ett relevant tjänsteerbjudande som matchar Nacka Energis prioriteringar och behov utifrån kvalitet, pris och säkerhet, säger han.