Vi skrev nyligen om att Qlosr Group tog hem en pc-affär med Västra Götalandsregionen. Nu har bolaget tagit ännu en västlig pc-skalp. Det är Uddevalla kommun som har gjort en upphandling av klienter och tillbehör som beräknas vara värd cirka 100 miljoner kronor över en period på fyra år.

Det är Uddevalla kommun som hållit i upphandlingen, men leveransen gäller flera organisationer i närheten. Den listan utgörs av Räddningstjänstförbundet Mitt Bohuslän, Uddevalla Turism, Strömstadsbyggen, Strömstadslokaler, Strömstanet, Strömstads Badanstalt, Strömstads kommun, Tanums kommun, Tanums Bostäder och Tanums Hamnar.

Det var priset som avgjorde upphandlingen. Qlosr Göteborgs erbjudande låg på knappt 26 miljoner kronor per år. Näst billigast var Advania, med 28,8 miljoner kronor. Därefter kom Dustin med 29,3 miljoner, Atea med 29,8 miljoner och dyrast av de bolag som lämnade anbud var Foxway, vars prislapp låg på 30,7 miljoner.

– Tilldelningsbeslutet från Uddevalla kommun bekräftar återigen att vår affärsenhet för offentlig sektor fungerar väl och att vårt fortsatta fokus på kvalitativa och kostnadseffektiva leveranser uppskattas av kunderna, säger Qlosrs vd Jonas Norberg i ett pressmeddelande.