Fört ett drygt år sedan köpte Axiell ett av mjukvarubolaget Infors affärsområden. Det svenska bolagets ambition är att stärka sitt fokus på kärnverksamheten inom mjukvara. Därför säljer man nu av Axiell Media till danska Publizon. Axiell Media distribuerar digitala böcker och strömmad media i Sverige och Finland.

– Axiell Media har utvecklats väl under tiden inom Axiell och behållit sin position som en nyckelpartner till både förlag, återförsäljare och bibliotek på en marknad som ständigt rör sig och konsolideras. Jag är stolt över hur vi har hanterat det ur ett affärsperspektiv med ledningen för Axiell Media, där vi har gjort investeringar i erbjudandet i en takt som företaget kunde hantera samtidigt som vi har kunnat behålla lönsamheten, säger Joel Sommerfeldt, vd och koncernchef på Axiell Group i ett pressmeddelande och konstaterar att han är nöjd över att Axiell hittat en ny ägare.

Affären väntas vara klar i mars och gör att Publizon stärker sin roll som distributör av digital litteratur till förlag, återförsäljare och bibliotek i Norden.

– Vi är glada över att skapa en stark nordisk lösning för förlag över hela regionen för att hantera all digital distribution av litteratur. Detta kommer att öppna nya möjligheter för mycket enklare tillgång till utländska marknader som tidigare varit svåra att nå för publicister, säger Lasse Nyrup, vd på Publizon.