Skåne blir nästa anhalt på Aderian Groups svenska köpturné. Navet, med kontor i Helsingborg och Malmö, är en Microsoftpartner och jobbar främst med Dynamics 365 Business Central och Power BI, med fokus på affärssystem och externa stödsystem.

Under fjolåret omsatte Navet runt 64 miljoner kronor med cirka 50 medarbetare. Inom Aderian kommer man samarbeta med de andra bolagen, och det man kommer samarbeta mest med är molntjänsteföretaget Zelly.

– I och med förvärvet fördjupar vi Aderians specialistkompetens inom affärssystem. Det känns både kul och tryggt att ha förvärvat ett företag med så gedigen kompetens och lång erfarenhet som Navet, säger Mia Åslander, vd på Aderian Group i en kommentar.

Navet grundades redan 1989 av Göran Hellström. Utöver affärssystemen jobbar man även med strategiskt insiktsarbete med inriktning mot ägarstyrda företag. I samband med köpet kommer verksamheten att renodlas. Medan affärssystemdelen Navet AB blir en del av Aderian kommer övriga tjänster bli en del av Navet Analytics AB.

Det innebär också att Göran Hellström lämnar över vd-rollen på Navet till affärsområdesansvarig Anders Claesson. Enligt Aderian kommer också huvuddelen av den nuvarande ledningen fortsätta och även bli delägare.

– Det här kommer innebära fantastiska utvecklingsmöjligheter för Navet. Vi kommer in i ett större sammanhang där vi tillsammans med andra specialister kan skapa ännu större affärsnytta för kunderna, säger Anders Claesson i ett pressmeddelande.

– Det känns affärsmässigt optimalt att lämna över den fortsatta utvecklingen av Navet till mina tidigare kollegor och Aderian. Anders har framgångsrikt utvecklat affärssystem inom Navet. Jag ser fram emot att följa deras fortsatta resa, fyller grundaren Göran Hellström i.

Navet blir bolag nummer 13 i Aderian Group, som därmed är uppe i drygt 360 anställda och en omsättning runt 850 miljoner kronor.