Breas Medical utvecklar uppkopplade ventilatorer för att underlätta vård i hemmet. Nu har man tagit it-hjälp av Advania. Säkerhet pekas ut som en viktig del, vilken ingår i Advanias tjänstepaketering Azure Governance där även drift och kostnadsoptimering ingår tillsammans med drift, support och licensiering.

– Med våra produkter är det möjligt för läkare att följa sina patienters andningsstatistik och justera inställningarna via på distans. Det ger både ökad komfort för patienten och minskade resor till och från sjukhuset, säger Stefan Jönsson, som är globalt it-chef på Breas Medical om affären i ett pressmeddelande och utvecklar vidare:

– Vi är till viss del redan uppe i molnet, men nu ska vi förflytta hela verksamheten dit. Då vill vi ha allt på plats när det gäller struktur och säkerhet för vår plattform. Advania gjorde direkt ett bra intryck med sin tydliga modell. Det var perfekt för oss som inte har tid eller kunskap att hitta den för oss ideala vägen på egen hand.

– Att hjälpa våra kunder så de helt kan fokusera på sin kärnverksamhet är en av de viktigaste drivkrafterna för oss på Advania. Och speciellt när det gäller verksamheter som Breas Medical som med sina produkter gör livet lättare för både vårdpersonal och patienter, säger Advanias Sverige-vd Tomas Wanselius i en kommentar.