Stockholmsbaserade Redeploy Group, där de båda verksamheterna Redeploy och Evolate ingår, satsar offensivt genom köpet av Reinsight, även det ett bolag med huvudkontor i Stockholm, som jobbar med molnbaserad dataanalys, beslutsstöd och AI.

Redeploy och Evolate har totalt 45 anställda i Sverige, Polen, Storbritannien och Litauen, och jobbar med infrastruktur, plattform, applikationslager och drift för både Azure och AWS. Och Reinsight är ett konsultföretag med 35 anställda, som jobbar med att leverera stora och komplexa projekt. Bland kunderna finns bolag som Electrolux, Coop, Folksam, Postnord och Handelsbanken.

Med drygt 80 medarbetare ombord ska man nu tillsammans sträva efter att ta hem vad man kallar de mest avancerade publika molnet-projekten i Norden.

– Vi har siktet inställt på att bli den ledande gruppen för public cloud-lösningar i Norden. Genom att gå ihop med Reinsight kan vi erbjuda en mer omfattande lösning till marknaden. Vårt yttersta mål är att hjälpa våra kunder att få ut maximalt affärsvärde från sina investeringar i molnet och vi är övertygade om att kombinationen av gruppens kompetens kommer att bidra till det, säger Redeploy Groups vd Lars Linderoth i ett pressmeddelande.

Erik Hjelmstedt, styrelseordförande för Redeploy Group, fyller i:

– Jag är lyrisk över potentialen i denna kraftfulla allians. Den kombinerade kompetensen, som spänner över infrastruktur, analys och AI, kommer att erbjuda kunder ett svårslaget värde för deras molnmiljöer, säger han.

– Med ett gränsöverskridande samarbete samt samlad expertis och talang är vi övertygade om att vi kan fortsätta att säkerställa framgångsrika kundprojekt och stärka vår gemensamma marknadsposition i Norden, kommenterar Daniel Levin, vd på Reinsight affären.