Itsam är ett it-samarbete mellan sex kommuner i Östergötland och Småland. Tillsammans har man nu upphandlat Visma Public HRM Suite, som är en molnbaserad produkt för hr, lön, schema och bemanning. Målet är att kommunerna ska bli effektivare tack vare självservice och rapportering i realtid.

– Syftet är att skapa en digital personalhantering med automatiserat stöd för arbetet och enhetliga processer. Vi ser fram emot vårt nya system och vad det kan ge oss och våra medlemskommuner, säger Henrik Remmerfelt, förbundsdirektör på Itsam i ett pressmeddelande.

De sex kommunerna består av östgötakvintetten Boxholm, Kinda, Ydre, Åtvidaberg och Ödeshög samt småländska Vimmerby. Det är cirka 7000 löner som ska hanteras och enligt Itsam har kommunerna varierande behov, och därför har man också valt olika lösningar, både vad gäller funktionalitet och ambitionsnivå.

– Med den här lösningen kan vi skala och integrera efter behov. Det ger oss en mycket stor flexibilitet, säger Henrik Remmerfelt.

– Det är roligt att se att dessa kommuner med Itsam i spetsen satsar på vår molnbaserade Public HRM Suite, med allt vad det innebär för ökad automation och säkerhet, säger Marie Ceder, vd på Visma Publitech i en kommentar.