Det är Luxemburgbaserade Cube Infrastructure Managers, som investerar i infrastruktur, som har tecknat ett avtal om att köpa en majoritetspost i det svenska datacenterbolaget Glesys.

Datacenterbolaget har tidigare ägts av Via Equity Fond III, vd och grundare Glenn Johansson samt av andra nyckelpersoner i bolaget, och de kommer även efter ägarbytet fortsätta vara minoritetsägare.

Att Glesys datacenter använder 100 procent förnybar energi och även återvinner spillvärmen för att värma bostäder är en viktig aspekt för Cube.

– Cube investerar i företag med hållbar infrastruktur som kan möta det ökande behovet på marknaden. Glesys har tack vare kvaliteten på sina tjänster och investeringar en mycket stark position för att möta behoven av digital infrastruktur hos små och medelstora företag i Norden. Vi ser fram emot att samarbeta med Glenn Johansson och hans team för att utveckla verksamheten ytterligare, säger Stéphane Calas, partner på Cube Infrastructure Managers, om köpet i ett pressmeddelande.

– Under de senaste åren har Via varit en otroligt stöttande riskkapitalägare för oss, och spelat en avgörande roll för vår tillväxt. Jag ser fram emot att inleda nästa etapp med Cube, som är den idealiska partnern för Glesys, säger Glenn Johansson i en kommentar.