Nu kan företag som vill träna sina egna AI-modeller hyra molnkluster från Nvidia istället för att köpa egen hård- och mjukvara. Nvidia DGX Cloud heter tjänsten som utlovar tillgång till AI-kraft på superdatornivå direkt i webbläsaren.

– Vi befinner oss i Iphone-ögonblicket för AI. Startups tävlar om att bygga disruptiva produkter och affärsmodeller och de etablerade företagen försöker svara. DGX Cloud ger våra kunder omedelbar tillgång till Nvidias AI-superdatorkraft i globala moln, säger företagets grundare och vd Jensen Huang i ett pressmeddelande.

Den nya tjänsten innebär att kunden hyr en virtuell version av Nvidias DGX-servrar som består av åtta H100- eller A100-gpu:er och 640 GB minne. Tjänsten är sedan kopplad till ett kluster som kan skalas upp till 32 000 gpu:er och till nödvändig lagring och mjukvara.

Nvidia hostar inte infrastrukturen själva utan gör det i partnerskap med de stora molnleverantörerna. Oracle är först ut, Microsofts Azure väntas börja erbjuda tjänsterna nästa kvartal och även Google Cloud finns i planen, enligt Nvidia.

Men smakar det så kostar det. Företag betalar per månad för DGX Cloud och startpriset är nätta 36 999 dollar per instans och månad, vilket motsvarar drygt 380 000 kronor.