Finska Staria har ambitioner att växa internationellt, och som ett led i den strävan köper man nu den svenska affärssystemkonsulten Suitespot, som främst jobbar med Oracles affärssystem Netsuite. Företaget har 30 medarbetare och fem kontor i fem städer i Sverige, och de blir nu en del av Staria.

– Med detta förvärv är vi stolta över att kunna meddela att vårt team nu består av över 300 Netsuite-experter redo att erbjuda internationella kunder en förstklassig kundupplevelse, både lokalt och globalt. Båda företagen har ett gemensamt tillväxttänk och vill erbjuda en framtidssäker plattform som möjliggör obegränsad tillväxt, säger Starias vd Artti Aurasmaa i ett pressmeddelande.

– Vi är otroligt glada över att slå oss samman med Staria. Det bredare serviceutbudet, som inkluderar bland annat globala redovisningstjänster och Netsuite Suiteapps, kommer att vara till stor nytta för vår nuvarande kundbas. Våra gemensamma tillväxtplaner är mycket ambitiösa, säger Carl Johan Ahlsell, vd på Suitespot.