I ett uttalande säger myndigheten att ”Alla NCA-drivna sajter som hittills har besökts av omkring flera tusen personer, har skapats för att se ut som om att de erbjuder verktyg och tjänster som gör det möjligt för cyberbrottslingar att utföra dessa attacker”.

Men efter att användarna registrerat sig så samlas deras data in av utredare i stället för att de får tillgång till cyberbrottsverktyg.

Ddos-attacker, eller överbelastningsattacker, har på sistone använts bland annat för angrepp mot kritisk infrastruktur i Europa.

Insatsen är en del i en pågående internationell satsning som kallas Operation Power off i samarbete med myndigheter i USA, Nederländerna, Tyskland, Polen och Europol och som syftar till att slå ut kriminella ddos-uthyrningsverksamheter över hela världen.

Den här typen av ddos-tjänster kallas också Booter och innebär att cyberkriminella hyr ut åtkomst till nätverk av infekterade enheter till andra kriminella aktörer, som vill genomföra överbelastningsattacker mot sajter.

Att de här verktygen blivit så lättillgängliga har gjort det lättare för personer med låg cyberkompetens att begå brott.

NCA skriver vidare att ”vi kommer inte att avslöja hur många sajter vi har, eller hur länge de körts. Framöver kommer människor som önskar använda de här tjänsterna inte kunna vara säkra på vem som verkligen ligger bakom dem, så varför ta risken?”