Ryska Rostec har enligt uppgift köpt en plattform som gör det möjligt att avslöja identiteterna hos anonyma Telegramanvändare. Rostec är ett statligt ryskt försvarskonglomerat för teknik och försvarssystem, Organisationen, som har en aktiv roll i informationsövervakningen i landet, är särskilt intresserad administratörer för regimkritiska Telegramkanaler.

Enligt uppgifter i den ryska tidningen The Bell, som Bleeping Computer tagit del av, ska ett av Rostecs dotterbolag ha utvecklat ett verktyg, Okhotnik, som påstås kunna avslöja identiteten på Telegramanvändare genom att kombinera data från flera olika källor.

Datapunkterna hämtas från sociala nätverk, bloggar, forum, snabbmeddelanden, anslagstavlor, blockkedjor för kryptovalutor, darknet och statliga tjänster och rör namn, smeknamn, e-postadresser, webbplatser, domäner, kryptoplån, krypteringsnycklar, telefonnummer, geografisk information, IP-adresser med mera.

Rostec planerar enligt uppgift att sälja verktyget till det ryska inrikesministeriet och den federala säkerhetstjänsten FSB.