The North Alliance, Noa, är ett nordiskt byrånätverk som består av ett stort antal bolag, och som idag har cirka 1 250 medarbetare i Danmark, Sverige, Norge, Finland och Polen. Nu växer man med fler anställda, genom sitt köp av Uppsalabaserade App Shack.

App Shack har sedan starten 2013 utvecklat appar och bland bolagets kunder finns allt från startups till storbolag. Efter förvärvet kommer bolaget drivas vidare som ett separat varumärke med nuvarande ledningsgrupp och Uppsala som sin huvudsakliga bas. De medarbetare som är Stockholmsbaserade kommer dock att flytta in hos The North Alliance.

– Som en del av Noa kommer vi kunna växa inom nya områden tack vare deras starka varumärke och kundbas. Vi uppskattar att det är ett sammanhang där entreprenörer och talanger kan utvecklas. Samtliga nuvarande ägare till App Shack investerar en betydande andel av köpeskillingen i Noa. På så sätt säkrar vi ett långsiktigt åtagande, säger Joseph Dickenson, delägare och vd på App Shack i ett pressmeddelande. 

Hur stor köpeskilling det handlar om har parterna valt att inte gå ut med. Jonathan Pettersson, vd på Noa Sverige, kommenterar investeringen:

– Vi är otroligt glada över att kunna välkomna App Shack till Noa-familjen. Förvärvet stärker vår techförmåga ytterligare. Det är ett fantastiskt tillägg till vårt erbjudande som kommer att ge våra kunders kunder ännu bättre upplevelser i alla digitala kanaler.