När Vallentuna kommun nu ska installera ett nytt ekonomisystem har man valt en SaaS-tjänst från Unit4. Att man väljer den lösningen förklaras delvis med att det blir enklare att sköta driften.

– Vår nuvarande ekonomilösning har vi arbetat med länge och det fanns ett behov av förändring. Vi hade en önskan att gå mot standardiserade system i ett och samma gränssnitt, säger Erik Lanner Sandberg som är ekonomichef med ansvar för Vallentuna kommuns ekonomiska planering i ett pressmeddelande och utvecklar:

– Vi ville att leverantören ska leverera det den är bäst på samtidigt som vi tjänstepersoner inom kommunen ska leverera det vi är bäst på. En annan viktigt aspekt är att genom en molnlösning har vi alltid de senaste uppdateringarna som systemet kräver.

Alexander Drevstad, försäljningsdirektör för offentlig sektor i Norden på Unit4, har sett ett ökat intresse för SaaS-modellen hos svenska kommuner.

– Vi har ett starkt molnerbjudande kombinerat med ett bra affärsvärde för landets kommuner. Vi ser mycket fram emot att nu få möjlighet att arbeta tillsammans med Vallentuna och se till att de får ut mesta möjliga av våra molnlösningar, säger han i en kommentar.