Det var i januari som Google meddelade att de kommer att säga upp 12 000 anställda runt om i världen. I går gick hundratals av företagets anställda vid kontoret i London ut och protesterade mot hur det här har skötts, skriver nyhetsbyrån Reuters.

Fackförbundet Unite, som har flera hundra av Googles anställda i Storbritannien som medlemmar, uppger att företaget har ignorerat den oro som finns hos de anställda.

”Våra medlemmar är tydliga: Google måste lyssna på sitt eget råd om att inte vara ond”, säger en facklig chef till Reuters.

De kräver att de anställda ska ha full facklig representation, att företaget engagerar sig ordentligt i konsultationsprocessen och behandlar sin personal ”med den respekt och värdighet som den förtjänar”, säger talespersonen vidare.

En anställd på Google säger till Reuters att samtalen mellan anställda och ledning varit ”extremt frustrerande”.

En talesperson för Google säger att företaget inser att det är en mycket utmanande tid för de anställda, att de i Storbritannien haft ett flertal konstruktiva möten och att de ”arbetar hårt för att bringa klarhet och dela uppdateringar så tidigt det går”.