Svenska modekedjan Gina Tricot har sedan 2016 haft hjälp med sin it-tjänsteleverans, och den flyttade även med till det bolag som 2019 tog namnet Nordlo. Nu tar man nästa steg tillsammans, vilket innebär att butikskedjan lägger hela sin serverdrift i Nordlos svenska datahallar.

– I vår bransch är det viktigt att ha kontroll över affären och rätt stödsystem. Vi vill ha en it-miljö som möjliggör effektiv utveckling och drift, då är flexibilitet viktigt, vilket vi får med Nordlo, säger Thomas Andreen, cdo på Gina Tricot i ett pressmeddelande.

Gina Tricot har cirka 145 butiker i fyra länder, och utöver det även e-handel i flera delar av Europa.

– Vi har länge funderat på att flytta serverdriften och har utvärderat flera olika alternativ. Valet föll på Nordlo, vi har varit mycket nöjda med samarbetet. Det finns ju också ytterligare fördelar i att ha en partner som sköter it-driften, i stället för flera olika.

Tanken är också att fortsätta framåt tillsammans, där Nordlo får en strategisk roll, och där finns också en målsättning att hjälpa Gina Tricot att ta delar av it:n till molnet.

– Vi utvecklar kontinuerligt vår datainsamling, analys och rapportförmåga, för att bli allt mer datadrivna i våra beslut. Det handlar om att arbeta strategiskt med it-plattformen, där är Nordlo en viktig partner, som är närvarande, kunniga och engagerade, säger Thomas Andreen.

– Gina Tricot är spännande och innovativa i en utmanande bransch, det är roligt att de ger oss förnyat förtroende. Vi ser fram emot att bidra till Gina Tricots konkurrenskraft genom ett nära samarbete, vår erfarenhet inom retail samt moderna it-tjänster, säger Christian Fast, som är kundansvarig på Nordlo i en kommentar.